BUGÜN BİZDEN DİREKSİYON DERSİ ALMAK İSTERMİSİNİZ ?
 

 

DİREKSİYON DERSİ İLE İLGİLİ MERAK ETTİKLERİNİZ-BİLMEK İSTEDİKLERİNİZ

GENELLİKLE BİZİ ARAYAN ÖĞRENCİ ADAYLARI İLK OLARAK BULUNDUKLARI BÖLGEYE GELİP GELMEDİĞİMİZİ SORUYORLAR;

İstanbul’un hemen her bölgesinde direksiyon dersi veriyoruz.  Ancak bölge çok uzak ise fiyat değişikliği oluyor. Yani; Mecidiyeköy, Şişli, Taksim, Beşiktaş, Sarıyer, Fatih, G.O.P. , Eyüp, Bayrampaşa, Esenler, Bakırköy, Zeytinburnu, Bahçelievler, Ataköy ve civarı, Anadolu yakasında ise, Bostancı’ya kadar saat ücreti 50tl den direksiyon dersi verilirken, bu ilçelerin ve bölgelerin dışında kalan uzak bölgelerde ise direksiyon dersimizin saat ücreti 60 tl. dir. Günde en az iki saat direksiyon dersi verilir. Ancak öğrenci kursa gelirse 1.5 saatlik direksiyon dersi alabilir. Bu ders ise 75 tl. dir.

KENDİ ARABASI İLE DİREKSİYON DERSİ ALMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİMİZ İSE FİYAT FARKI OLUP OLMAYACAĞINI SORUYOR;

Direksiyon dersi almaya ihtiyacı olan bir kişi büyük ihtimalle henüz trafiğe çıkmaya hazır olmadığı için direksiyon dersi istiyordur. Bu da hocanın direk olarak öğrencinin arabasıyla direksiyon dersi vermesinin sakıncalı olduğu bir durumdur. Tecrübelerimizle sabittir ki, trafiğe alışkın olmayan kişi büyük ihtimalle panikleyecek fren yerine gaza basacak veya dönüşlerden sonra direksiyonu doğru açamadığı için herhangi bir yere sürtecek. Hocanın ayağının altındaki fren acil durumlarda herkes için can simidi olacaktır. Oradaki fren hocanın aracı sürmesi demek değil, acil durumlarda müdahale edebilmesi için konulan bir emniyet tedbiridir. Bazıları boş alanlarda başlayalım diyor. Bu çok daha uzun ve masraflı olacak bir yöntemdir. Boş alanda refleksler yeterince gelişmez. Çünkü duracağımız ve kalkacağımız yeri kendimiz seçeriz. Ama trafiğe çıkınca işler değişir. Öndeki araç, sağ veya soldan çıkan araç ve kırmızı ışık nerede duracağımıza karar verir. Ani duruşlar yapmak zorunda kalabiliriz. İşte bu sebeplerden dolayı bizim önerimiz kesinlikle donanımlı bir araçla yeterince direksiyon dersi alındıktan sonra öğrencinin arabasına geçilebilir ki bu da zaten direksiyon dersinin sonuna gelindiğini bildirir. Çünkü hoca fren kullanmasına gerek kalmadığı yani öğrencinin artık arabaya hakim olması durumunda öğrencinin aracına geçecektir ki bu da artık öğrencinin tek dersten (kendi aracına alışma dersi) sonra kendi aracını artık sürebileceğini gösterir. Yani özetle öğrencinin kendi aracında uzun süreler direksiyon dersi almasına gerek yoktur. Hocanın ayağının altında fren yok ise öğrenci artık pratiğini kendi yapabilir demektir. İşte bu sebeplerden dolayı öğrencinin aracıyla da çalışılsa fiyat farkımız yoktur.

 

ÖĞRENCİ ADAYLARIMIZ DİREKSİYON DERSLERİNİN NEREDE YAPILDIĞINI SORUYOR;

Öğrencimizin daha önceki tecrübelerini soruyoruz, eğer daha önce biraz çalışmış ve her şeye yabancı değilse hafif trafikten yoğun trafiğe hemen çıkarıyoruz. Fakat çok heyecanlı, daha önce herhangi bir tecrübesi olmayan öğrencilerimizi ise aldığımız bölgeye en yakın çalışma alanına götürüyoruz. Örn; Bakırköy ve çevresi: Veliefendi Hipodromunun önü –Beşiktaş bölgesi ise: Akatlar’daki eğitim alanı- Şişli ve çevresi: Sütlüce, Cendere arası. Bu sakin yerlerde araç tanıtımı, dur-kalk çalışmaları, direksiyon kırma ve açma, dönüşler yani temel sürüş becerilerini kazandırıp heyecanını yatıştırıyoruz. Bu ilk direksiyon dersinde pek çok öğrenci sakinleşip aracı tanıyor ve temel bilgileri alıyor. Öğrencinin dersi algılama hızına göre diğer günler sırasıyla hafif trafikten yoğun trafiğe kadar çıkarılıyor, aynı zamanda park alıştırmaları da yapılıyor.

 

OTOMATİK VİTES Mİ MANÜEL (DÜZ) VİTES Mİ DİREKSİYON DERSİ ALMALIYIM?

Kullanmayacağınız vites çeşidini öğrenmenize gerek yoktur. Ehliyetiniz var kendinize otomatik vites araç aldınız Evde veya işyerinde kullanabileceğiniz bir manüel araçta yok ise manüel öğrenmenize de gerek yoktur. Otomatik vites direksiyon dersi alırsınız ve hızlı bir şekilde artık siz de trafiğe katılırsınız. Ya manüel kullanmak zorunda kalırsam diyorsanız şu anda araç kullanmak zorunda kaldığınızda ne yapıyorsanız onu yaparsınız. Araç değişti manüel oldu veya iş yeri manüel araç verirse zaten otomatik kullanmayı bildiğiniz için trafiğe yabancı olmayacaksınız. Direksiyon problemi kalmamış aynaları kullanabilen şerit değiştirebilen biri manüeli daha kolay öğrenir. Çünkü trafik heyecanı kalmamış, araçtan korkmayan birine kolaylıkla vites ve debriyaj öğretilebilir. Kullanmak zorunda olduğunuz araç evde veya işyerinde manüel bir araç ise kesinlikle manüel öğrenmek zorundasınız. Elinizin altında böyle bir araç varken alacağınız direksiyon dersi soğumadan kendi aracınızla pratik yapma imkanınız  olacağından bu aracı da rahatlıkla sürebilirsiniz.

ARAÇ ALACAĞIM. OTOMATİK VİTES Mİ MANÜEL VİTES Mİ ALAYIM?

Kesinlikle otomatik vites derim. Özellikle İstanbul trafiğinde araç kullanacak kişiler otomatik tercih etmeliler. Eskiden otomatik vitesler bayan arabası olarak görülüyor ve sürmesi daha kolay olduğu için küçümseniyordu. Ama artık bayan-erkek pek çok kişi yoğun tempodan bıkmış ve yavaş yavaş otomatik vitesin rahatlığına boyun eğmek durumunda kalmışlardır. Çok önceleri manüel kullanmayı öğrenmiş şimdi ise otomatik vitesi küçümseyenlere kulak asmayın derim. Teknoloji ondan faydalanmamız için ilerliyor. Evinize merdaneli çamaşır makinesi alır mı sınız?

 

NE KADAR ZAMANDA ÖĞRENEBİLİRİM? KAÇ DİREKSİYON DERSİ ALMALIYIM?

Günde iki saatten ortalama bir haftalık ders yeterli olacaktır. Tabi öğrencinin altyapısı da bu süreyi etkiler. Bazı öğrenci geldiğinde bol pratik yapmış ama trafiğe hiç çıkmamış ise 3 günde de trafiğe alışıp gidebiliyor, 2 günde de. Bazen de fazla heyecanlı ve hiç tecrübesi olmayan öğrencilerin direksiyon dersi 10 güne kadar uzayabiliyor. Ancak bilimsel olarak ta araştırılmış standartlaştırılmış programlarda mevcut. Bilimsel ve standart olan programları tercihe bağlı uyguluyoruz.  Sitemizde sürüş seviyenizi siz belirleyin bölümünden ulaşabilirsiniz.

DİREKSİYON DERSİNİ ÜST ÜSTE HER GÜN MÜ? YOKSA YAYARAK MI ALMALIYIM?

Direksiyon dersini size uygun zamanlarda alabilirsiniz. Bu her gün de olabilir, haftada bir gün de olabilir. Bizim önerimiz bir gün arayla direksiyon dersi alınması. Çünkü öğrenci direksiyon dersini aldıktan sonra diğer direksiyon dersine kadar kafasında sürekli yaptıklarını tekrarlıyor. Ve yeni direksiyon dersine geldiğinde içinde pek çok şeyi pekiştirmiş oluyor.

 

ÇALIŞIYORUM, HAFTA SONLARI VE MESAİ SONRALARI DİREKSİYON DERSİ ALABİLİR MİYİM?

Öğrencilerimizin büyük çoğunluğu çalışan kesim olduğu için bizler hafta sonları ve mesai sonraları da direksiyon dersi vermekteyiz.

DİREKSİYON DERSİ İÇİN NASIL RANDEVU ALABİLİRİM?

İletişim bölümündeki bütün hatlarımız aktiftir bize ulaşabilirsiniz. Ayrıca biz sizi arayalım bölümüne not bırakabilirsiniz. Mail atabilirsiniz. İletilerinize en kısa zamanda cevap verilecektir. Mesela yarın 11:00-13:00 arası ders almak istiyorsunuz. Programımıza bakıyoruz eğer o saatte başka bir dersimiz yoksa hemen sizi yazıyoruz, varsa başka bir saat söylüyoruz şu saatte olsa olur mu diye kabul ederseniz o saate yazıyoruz ve adresinizi alıp o saatte buluşma noktasına geliyoruz.

 

DİREKSİYON DERSİNİN SÜRESİ NE ZAMAN BAŞLIYOR? TAM 2 SAAT DİREKSİYON DERSİ ALACAK MIYIM?

Hocanın öğrencinin adresine gelene kadar geçen süre dersten sayılmaz. (Böyle yapanları duyduğumuz için bu açıklamayı yaptık) Öğrenciye söylenen saatte başlar. Eğer çalışma alanına gidilecekse hocanız bunu göz önünde bulundurarak biraz erken gelir ve sizin zamanınızdan çalmaz. Herhangi bir aksilik olur da hoca söylenen saatte gelemezse geciktiği süreyi ders sonuna ekleyerek hatasını telafi eder. Öğrenci söylenen saatte gelmezse hoca dersi uzatmaz. Yani kim gecikmişse telafi de ona aittir. Eğer gecikmezseniz 2 saat ders alacaksınız demektir. Eğer öğrenci isterse mola verilir, istemezse verilmez.

ÇOK KORKUYORUM ACABA YAPABİLİR MİYİM?

%90 oranında çok sorulan bir soru. Demek ki yalnız değilsiniz. Herkes başlamadan önce korkuyor. İnsanın bilmediği şeyden korkması çok normal bir durumdur ve sizi koruyan da bu korkudur. Korkmadığınızı ve hiç bilmediğiniz halde arabayı alıp trafiğe çıktığınızı bir düşünsenize; haberlerde korkmayanların trafiğe çıkıp ne yaptığını görüyoruz. Deneme yanılma yoluyla öğrenilecek bir şey değil bu. Direk insan hayatıyla ilgili. Sizin ve başkalarının. İşte bu yüzden böyle eğitimler var. Bombadan bombayı bilen korkmaz. Sizde araba sürmeyi öğrendiğiniz zaman korkunuz geçecek.

KAÇ GÜNDE ARABA SÜRMEYİ ÖĞRENİP TRAFİĞE ÇIKABİLİRİM ?

Bütün öğrencilerimizin merak ettiği, fakat kesin bir cevabı olmayan bir sorudur. Herkesin algılama hızı farklıdır. Ortalama olarak 5 ila 8 günde günde iki ders alarak artık rahatlıkla trafiğe çıkabilirsiniz. Bu süre evde bulunanlardan aldığınız pozitif-negatif destek ile değişebilir:)

PEDALLI ARABADA MI YOKSA KENDİ ARACIMLA MI ÖĞRENMEM ŞART ? BAZILARI KENDİ ARABANDA ÖĞREN DİYOR, NE YAPMALI ?

Trafik akışı içerisinde, eğitilen tarafından olabilecek hatalarla nasıl baş edebileceğini bilen ve bu oyunu iyi oynayan, tecrübeli, profesyonel eğitmenler ile birlikte, çift kontrollü, donanımlı bir araçla eğitim aldığınızı, endişelenme ve heyecanlanmaya gerek olmadığını, öncelikle belirtmek isteriz. Bizim tavsiyemiz eğer hiç tecrübeniz yoksa hocanızın arabası ile başlamanız. Ayak ve eller uyum içinde pedal ve direksiyona alışır alışmaz, kendi aracınıza geçebilirsiniz. İlk heyecan ve şaşırma anlarında yan taraftaki pedallar sizleri zor durumlardan kurtaracaktır.(Yani can ve mal sağlığı için). Kendi aracınıza ilk geçtiğinizde elbette bir yabancılık hissi olacaktır. Ama bunu çok kısa sürede atlatacağınızdan eminiz. Böylelikle acaba arabayı hoca mı sürüyor yoksa ben mi? sorularına da daha iyi bir cevap bulmuş olacaksınız:)

YAPAMAYACAĞIM ! YAPABİLİR MİYİM ? HEYECANIMI NASIL YENEBİLİRİM ? DİREKSİYON SINAVI STRESİ İLE NASIL BAŞA ÇIKABİLİRİM ?

Farklı farklı kaygılarınız olabilir. Başarısızlığın neticesinde, ailenizin, eşinizin ve çevrenizdeki arkadaşlarınızın tepkilerine maruz kalabileceğinizi düşünebilirsiniz. Toplumumuzdaki genel anlayış maalesef bu. Öncelikle direksiyon sınavı yada alacağınız direksiyon dersini bir kalıba yerleştirin. Direksiyon sınavının, ilköğretim yada lise diplomasını almak için sarf ettiğiniz geçer nottan daha kolay olduğunu, temel kaybınızın sadece ikinci bir sınav ve maliyetinin olabileceğini kabul ederek heyecanınızı ve stresinizi yenebilirsiniz. Rahat ve pozitif olmanız, vücudun zinde olmasını, sınav yada alabileceğiniz direksiyon dersine odaklanmanızı ve kanda bulunan adrenalinin normal bir seviyede olmasını sağlar. Bu şekilde kaygılarınızı yenmeniz, sizin performansınızı ve motivasyonunuzu artıracaktır. Direksiyon sınavına gidecekseniz, acele etmeden ve en az 15 dakika önceden gidin. Stres ve kaygıların yatıştığını iddia eden bir çok teknik vardır. Bitkisel çarelerden sakinleştirici tabletler gibi psikolojik tekniklerden veya hayalde canlandırma gibi ve hatta hipnoz. Bunlar işinize yarar mı? Bilemiyoruz, Belki olabilir. Bizim bunların işe yaradığına dair birinci veya ikinci bir deneyimimiz yok. Bu yüzden hiç birisini size tavsiye etmeyeceğiz.
Önerebileceğimiz bir teknik 4–7–8 nefes alma tekniği Düzgün bir şekilde nefes almak yapmak istediğiniz ve başarmak istediğiniz bir konuda derin bir etkiye sahiptir. Kaygı ve heyecanınızı yenmede etkili bir dinlenme metodu olarak geniş çapta düşünülür.
doğal nefes alma metodu için önerilen standart nefes alma rahatlama metodu şudur:
1)Diyaframdan nefes al. ( Karnın altından )
2)Burun yoluyla içine çek. ( Teneffüs et )
3)Ağzından nefes ver.
4)Teneffüs etmekten daha çok, nefes ver.
5)Nefesini yavaşlat. ( Dakikada daha az nefes )

4-7-8 nefes alma tekniği şunları içerir.
1)Dörde kadar sayarak burnundan yavaşça nefes almaya başla.
2)Nefesini tut yediye kadar say.
3)Yavaşça nefesini ağzından sekize kadar sayıp bırak.
4)Bu süreci üç kez daha tekrar et. ( Toplamda dört nefes için ) Başlangıçta dörtten fazla yapma pratikte bunu sekiz nefese kadar çalışabilirsin.
Bunu günde iki kez yap.

BU İŞİ YAPANLAR ARASINDA FİYAT FARKI VAR, UCUZ VEYA PAHALI, NASIL DOĞRU DİREKSİYON EĞİTMENİ SEÇEBİLİRİM ?

Bu hizmet verilirken maliyetlerinde göz önünde bulundurulması gerekiyor.

Emek+Teori+Pratik+Zaman+Vergi+Kasko ve sigorta+Yakıt+Servis ücretleri+İletişim ücretleri+reklam maliyeti =

KALİTELİ EĞİTİM

Kaliteli bir eğitim için ders fiyatları önemli bir faktör olarak asla kabul edilmemelidir. Ucuz ders demek zaman kaybı ve eğitimin uzaması ve ek maliyetlerdir. Kaliteli eğitimle 20 saate öğrenirken, kalitesiz ve ucuz bir eğitimle bu süre 2 katına çıkabilmektedir.
 

 
  • DİREKSİYONDERSİ   TV
  • FARKIMIZ, KALİTE ODAĞIMIZ
  • HAYAT KURTARAN TRAFİK KURALLARI
  • ÇOCUKLAR İÇİN
  • GEÇMİŞ DÖNEMLERE AİT EHLİYET SINAVI SORU VE CEVAPLARI
  • SÜRÜCÜLER İÇİN PRATİK BİLGİLER
  • 2010 YILI TRAFİK CEZALARI
  • ONLİNE EĞİTİM
  • EĞLENELİM
  • HABERLER
  • TRAFİKTE DİKKAT
  • KAMERALAR İSTANBUL
USTA DİREKSİYON EĞİTMENİ DİREKSİYON EĞİTİMİ DERSİ ÖĞRETİCİSİ NASIL OLUNUR
NEDEN DİREKSİYON DERSİ STAJYER ÖĞRENCİ
DİREKSİYON EĞİTİMİ KAZANIMLAR-ARAÇ VE YOL TANIMA-PRATİK-ÖZGÜVEN
BAYAN DİREKSİYON HOCASI PROFESYONEL SÜRÜŞ EĞİTİMİ
BAYAN DİREKSİYON ÖĞRETMENİ-SÜRÜCÜ EĞİTMENİ TERCİHİ    BAY-BAYAN
PEDAGOJİK FORMASYON-EMPATİ ACEMİ-DENEYİMLİ SÜRÜCÜ
DİREKSİYON-EHLİYET SINAVI SONUÇLARI
EHLİYET SINAV SORULARI EHLİYET SINAV YERLERİ     EHLİYET SINAV TARİHLERİ
 DİREKSİYON DERSİ TEORİK   KAZA YERİNDE İLKYARDIM UYGULAMASI
DİREKSİYON DERSİ TEORİK EĞİTMEN TAVSİYELERİ
DİREKSİYON DERSİ TEORİK KİŞİSEL GÜVENLİK
 ÖZEL DİREKSİYON DERSİ GÜVENLİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ GÜVENLİ SÜRÜCÜ
DİREKSİYON DERSİ PRATİK EKONOMİK SÜRÜŞ TEKNİKLERİ-ECO DRIVE
DİREKSİYON EĞİTİMİ TEORİK AGRESİF SÜRÜCÜ
  DİREKSİYON DERSİ PRATİK  TEHLİKE ALGISI
  DİREKSİYON DERSİ PRATİK OTOMATİK VİTES
DİREKSİYON DERSİ PRATİK MANÜEL VİTES
SÜRÜCÜ KURSU PSİKOTEKNİK-SÜRÜCÜ DAVRANIŞLARI GELİŞTİRME
SÜRÜCÜ ADAYLARI-SAĞLIK RAPORU SÜRÜCÜ  BELGESİ TESCİL İŞLEMLERİ
  DİREKSİYON DERSİ TEORİK  ARIZA ANINDA HAREKET TARZI
PROFESYONEL SÜRÜŞ EĞİTİMİ  ONLİNE SÜRÜŞ TESTİ
DİREKSİYON DERSİ TEORİK YOLCU GÜVENLİĞİ
ÖZEL DİREKSİYON DERSİ PRATİK TEMEL SÜRÜŞ BECERİLERİ DİREKSİYON NASIL TUTULUR
TRAFİK VE YOL BECERİLERİ  SÜRÜŞ EĞİTİMİ-SÜRÜŞ DERSİ DİREKSİYON EĞİTİMİ
OTOYOL SÜRÜŞ BECERİLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ-DİREKSİYON DERSİ
DİREKSİYON DERSİ PRATİK   ARAÇ BAKIMI RUTİN KONTROL
DİREKSİYON DERSİ PRATİK DİREKSİYON GELİŞTİRME   KOKPİT ALIŞTIRMASI
DİREKSİYON DERSİ PRATİK   AYNA SİNYAL MANEVRA  (A_S_M)
DİREKSİYON DERSİ PRATİK POZİSYON HIZ BAKIŞ  (P_H_B)
ÖZEL DİREKSİYON DERSİ GÜVENLİ ARAÇ SEÇİMİ NCAP-INNOVATİON
DİREKSİYON DERSİ TEORİK SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ  ENGEL TEŞKİL EDEN APARATLAR MULTİMEDİA
DİREKSİYON DERSİ TEORİK EĞİTMEN-ÖĞRENCİ DİYALOĞU GÖSTER BANA-ANLAT BANA
 ÖZEL DİREKSİYON EĞİTİMİ   ARAÇ GÜVENLİĞİ-SİGORTA
BASİT SÜRÜŞ TEKNİKLERİ DİREKSİYON KONTROLÜ KALKIŞ ALMA TEKNİKLERİ
ÖZEL DİREKSİYON DERSİ PRATİK VİTES VE DEBRİYAJ KONTROLÜ
ÖZEL DİREKSİYON DERSİ PRATİK YOKUŞ YUKARI KALKIŞ ALMA
SÜRÜŞ EĞİTİMİ -SÜRÜŞ DERSİ-SÜRÜŞ TEKNİKLERİ FREN MESAFESİ-DURMA
ÖZEL DİREKSİYON EĞİTİMİ YOKUŞ YUKARI-AŞAĞI PARK
ÖZEL DİREKSİYON DERSİ PARK ETME TEKNİKLERİ PARALEL PARK-DİKEY PARK-GERİ GERİ PARK
İLERİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ TAKİP MESAFESİ-HIZ DEFANSİF SÜRÜŞ
SÜRÜŞ TEKNİKLERİ-SÜRÜŞ EĞİTİMİ-SÜRÜŞ DERSİ VİRAJLARDA HAREKET TARZI
DİREKSİYON DERSİ PRATİK SÜRÜŞ EĞİTİMİ-SÜRÜŞ DERSİ SOLLAMA-GEÇME-GEÇİLME
DİREKSİYON DERSİ PRATİK    GECE SÜRÜŞ TEKNİKLERİ
DİREKSİYON EĞİTİMİ TEORİK  ACİL DURUM ARAÇ KİTİ
DİREKSİYON HAKİMİYETİ TRAFİKTE SÜRÜŞ EĞİTİMİ MANEVRALAR
PROFESYONEL  SÜRÜŞ EĞİTİMİ DİREKSİYON DERSİ PRATİK KAVŞAKLAR-KATILIMLAR
DİREKSİYON EĞİTİMİ TEORİK TRAFİK İŞARETLERİ-TRAFİK IŞIKLARI
DİREKSİYON KURSU TEORİK YAYALAR- DİĞER YOL KULLANICILARI
DİREKSİYON DERSİ TEORİK  SÜRÜŞ ERGONOMİSİ SAĞLIKLI SÜRÜŞ
SÜRÜŞ TEKNİKLERİ-SÜRÜŞ EĞİTİMİ-SÜRÜŞ SİMÜLATÖRÜ NETTEN DİREKSİYON DERSİ
ÖZEL DİREKSİYON EĞİTİMİ ALKOL, İLAÇ VE GSM DİREKSİYON OKULU
HAVA KOŞULLARI-YOĞUN YAĞIŞLI SİSLİ ORTAM-KAR VE BUZLU HAVA SÜRÜŞ TEKNİKLERİ-SÜRÜŞ DERSİ
SÜRÜŞ EĞİTİMİ-SÜRÜCÜ OKULU-DİREKSİYON DERSİ OYUNLARI-GÖRSEL DERS-ONLİNE-VİDEO DERS
ARAÇ SATIN ALMA-TAVSİYELER TRAFİK TESCİL İŞLEMLERİ
ÖZEL SÜRÜCÜ KURSLARI İSTANBUL
2009 © Her hakkı saklıdır. Sitedeki materyaller izinsiz kopyalanamaz. MAXEL YAZILIM [email protected]
  • sayfayı paylas
  • stumbleupon
  • Delicious
  • reddit
  • Digg
  • Twitter
  • Myspace
  • email
  • linkedin
  • yahoo
  • newsvine
  • netvibes
  • google
  • Diigo
  • friendfeed